alle poppen op een rij

OVER DE STICHTING:

Om hoofd, hart en handen in evenwicht te laten zijn is kunst en cultuur van groot belang. Je leert andere ‘talen te spreken’ er komen onvermoede talenten naar boven. Kunst en cultuur inspireert, motiveert en geeft kinderen onvergetelijke ervaringen. Daarnaast geeft het ontspanning en plezier.
Kunst en cultuur maakt het leven beter!

WERKWIJZE VAN STICHTING POTITCO

Stichting Potitco ontwikkelt educatieve voorstellingen geïnspireerd op moderne en bekende prentenboeken. De voorstellingen zijn aantrekkelijk, passen heel goed binnen verschillende thema’s en zowel het taalgebruik als het thempo van presenteren worden afgestemd op de groep waarvoor gespeeld wordt.
Dit is waarom ze bij uitstrek geschikt zijn voor zowel het basisonderwijs als kindcentra, kinderdagverblijven, jeugdtheaters, speciaal onderwijs en bibliotheken.
Wij komen met onze voorstellingen naar u toe; een speellokaal of mooie ruimte binnen uw instelling toveren wij om tot een intieme theatrale omgeving waardoor de opstap voor jonge kinderen naar theater zeer veilig aanvoelt.
Ons streven is om elk jaar rondom het prentenboek van het jaar (Nationale Voorleesdagen) en de Kinderboekenweek een speciale voorstelling aan te bieden.

ONS GEZELSCHAP

 

Bestaat uit Marieloes Koopman en Wim Dam, beiden ervaren theatermakers.
Zij denken creatief en durven buiten de gangbare paden te treden.
Dit komt onder andere tot uiting in de karakteristieke vrolijke poppen van eigen hand.
Marieloes
meneer wiem Ook wordt moderne technologie niet geschuwd om de voorstellingen te versterken.
De beeldtaal is krachtig en mooi in balans met het gesproken woord.

Omdat Wim Dam ook muzikant is ontstaat er een samenspel met muziek, waardoor de verhalen op een sprankelende wijze tot leven worden gewekt.

 

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER POTITCO

 

Juf Michelle van basisschool De Archipel in Amsterdam
na de voorstelling FEEST! (woensdag 27 juni 2018):

....Verder wilde ik graag nog melden dat we het een geweldig leuke voorstelling vonden voor de kleuters. Superleuk gespeeld, mooie afwisseling in zang/muziek/theater en in actief meedoen en luisteren en kijken. Leuk dat de kinderen mochten meespelen. En nog even een handje na afloop, top! Ook de communicatie, vooraf en tijdens de dag op school verliep prima. We houden jullie in gedachten, dank voor deze samenwerking.

Groet, Michelle Schilder

nothing here


Juffen van de Draaimolen
na de voorstelling DAANTJE DANST (vrijdag 6 april 2018):

Hallo lieve ouders,

Wat een feestelijke juffendag: de kinderen zagen er prachtig uit, we kregen lieve kaartjes, mooie tekeningen, lekkere cadeautjes en prachtige foto-collages, waarvoor hartelijk dank!

En de kers op de taart was een gave voorstelling van potitco ‘Daantje danst’. Meneer Wiem en Marieloes zorgen voor genieten voor het oor, oog en het hele lijf. Vooraf hadden we al het boek gelezen (geschreven door Wim) en de liedjes geluisterd die in de voorstelling voorkomen. Dus het was herkenbaar, we mochten meedansen, en gingen zo op reis naar Australie, China en Spanje. Het was weer een genot om naar te kijken.

Groet de juffen van de draaimolen

(Sint Maartenschool, Ubbergen)

daantje op de sint maartenschool nothing herevliegend tapijt


Annemarie Meijers
na de voorstelling GRIEZELEN DAT KAN LEUK WORDEN (dinsdag 4 october 2017):

"De oudste leerlingen van de Dr.A. van Voorthuysenschool genoten van een heerlijke theatervoorstelling uitgevoerd door Stichting Potitco.

Mevrouw Ooievaar

krrrr....okodil

Marieloes en meneer Wiem namen de kinderen mee in de wonderlijke wereld van Krrrr... okodil"


Els Möring met kleinkinderen Miguel en Isa
na hun bezoek aan de voorstelling BOER AAN ZEE in het theater op het Pimplein (zondag 25 juni 2017):

"...Het was weer een heel leuke voorstelling vanmorgen. 
Geweldig bedacht en gedaan. 
Ik weet overigens niet wie er meer geniet: de kindjes of oma!
De kippenact is voor mij legendarisch! 
Ook complimenten voor de mooie poppen en dieren,
Knap gemaakt..."


Uit de Kompas regiokrant Landsmeer, 18 juni 2017:

"...de allerjongsten (3) deden dat zondagmorgen bij speeltuinvereniging Jonge Kracht (Landsmeer) waar de door EigenWijsjes georganiseerde kindertheatervoorstelling 'Opa is Jarig' plaatsvond van Stichting Potitco uit Wormer. De clownesk geklede spelers Marieloes en Wiem brachten de voorstelling 'Opa is jarig' helemaal afgestemd op het jonge publiek dat enthousiast, interactief en uitgelaten reageerde.

Er was een bijzondere wisselwerking tussen de kinderen en de twee spelers, die opa als levensgrote pop en marionet tot leven wekten... ...

Hierbij ontstonden hilarische situaties tot groot plezier van de kinderen. Een traktatie uit de snoeptrommel van oma (lekkere spekjes) ging er in eerste instantie niet in omdat Wiem het nodig vond de spekjes voor te consumeren. De spekjes uit de grote taart en een ijsje toe vonden wel gretig aftrek bij de kinderen. Voor de kleintjes kon de feestweek niet meer stuk..."


ESMEE, kleuterjuf van de Draaimolen sbo Sintmaartenschool te Ubbergen:

Op 7 april 2017 vieren we alle verjaardagen van de kleuterjuffen en het leuke is dat ze elk jaar jonger worden! Aan het begin van de dag worden we enorm verwend door onze leerlingen met prachtige knutsels en tekeningen.
Om 11.00 genieten we van een voorstelling van Potitco over de kleine walvis. Een jongen Boy en zijn papa wonen op een eiland. Papa is de hele dag weg, hij vist op zee, Boy vindt op een dag een walvis op het strand maar kan hem helaas niet houden. Een mooie voorstelling, subtiele liedjes en een rustig tempo. Kortom een prachtig cadeau!


EVALUATIE NATIONALE VOORLEESDAGEN 2017 BIBLIOTHEEK ENSCHEDE:

Ontzettend leuk opgezet. Een goede variatie tussen muziek, interactie en verhaal. Ik had het liefst wel met alle kinderen van onze groep erheen gewild. Mijn complimenten voor stichting Potitco! Voor de kinderen qua tijdsduur precies goed.